Helena's Miniatures

Helena's Miniatures

zondag 9 december 2012

Borduurboeken van Pamela Warner

Inspiratie | 10 Mei 2012 | 19:41:51

 
Vandaag heb ik het derde boek van Pamela Warner ontvangen per post. Een prachtig  minatuur borduurboek en  het heet Miniature Embroidery for the Tudor&Stuart Doll's House. Je ziet deze boeken niet meer veel te koop maar toevallig zag ik dat er een tweedehands exemplaar werd aangeboden bij Bol.com. ...een paar dagen getwijfeld maar toch maar besteld . Gelukkig maar want er staan prachtige patronen in. Het boek ziet er ondanks dat het gebruikt is als nieuw uit!
Vanmiddag met een kop thee er heerlijk ingekeken en al leuke projecten gezien om eruit te borduren.
De andere twee boeken van Pamela Warner zijn: Minature Embroidery for the Victorian Doll's House en Miniature Embroidery for the Georgian Doll's House die ik al eerder in mijn bezit had .
 
 
 
 
 
 
In de verschillende stijlperiodes zijn in deze boeken mooie borduurpatronen te vinden van kussens, merklappen, bedspreien, gordijnen, kamerschermen , vloerkleden , traplopers en schilderijen in miniatuur. Bij de borduurpatronen staan duidelijk de maten , welk borduurlinnen en kleur garen je zou moeten gebruiken .
Ook worden de verschillende borduursteken en borduurtechnieken uitgelegd en het afwerken van je minatuurprojectjes....wel in het Engels maar door de vele tekeningen is het heel duidelijk te volgen. Een ware inspiratiebron en naslagwerk voor miniatuur borduur liefhebbers.

2 opmerkingen:

 1. Leuk Helma,

  Je heb nu al veel patronen, straks kan je niet meer kiezen.
  Borduur je nu met loep of kan je het zo nog zien???

  Groetjes, Thea

  door: thea65
  thea65.punt.nl 2012-05-11 20:12:22

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee met loupe is veel ontspannender borduren...zit ook een daglichtlamp bij ,


  Groetjes helma

  door: helma58
  helma58.punt.nl 2012-05-11 21:28:27

  BeantwoordenVerwijderen